.In de spotlights! De gymvloer tafel
In onze stories vertellen we je vaak dat we meer doen dan duurzame dingen met spijkerbroeken. We gebruiken zelf de oneliner ‘Duurzaam meubelmerk dat een brug slaat tussen hedendaags design en milieubewustzijn.’ Daarvoor gebruiken we onder andere spijkerbroeken en ander gerecycled textiel, biobased grondstoffen en jawel: gymvloeren. De oude, van massief hout. Een product waar we trots op zijn, dus mogen we deze week een spotlight op onze gymvloer tafel?
.De Week van de Circulaire Economie
Deze week staat in het teken van de circulaire economie. Een week waarin ondernemers laten zien hoe circulair ondernemen er in de praktijk uitziet. Waarom? Om ervan te leren en geïnspireerd te raken. Doet het je als particulier niet zo veel? Dan stoppen we je echt niet gelijk in een hokje. Wij willen je eigenlijk ‘gewoon’ laten zien dat we mooie dingen maken van afval. Zo ook de gymfloor table of op zijn Hollands: de gymvloer tafel. Een designstuk waar we trots op zijn en circulair ondernemen, design en storytelling alledrie afvinkt. Het is een verhaal; een item dat je raakt als je iets met sport hebt en waarmee je altijd iets te vertellen hebt.
De Gymvloer tafels op het hoofdkantoor bij ANNA BLUE
.Die gymvloer tafel komt niet uit de lucht vallen
Letterlijk, want er gaat best wat bijzonders aan vooraf. Maar ook dit onderwerp zuigen we niet uit onze duim. Zo dook onze gymvloer tafel laatst op in het NPO programma Draadstaal. Daar waren we natuurlijk best trots op, deelden we wat over en hop, heel veel interesse! Dus besloten we deze tafel in de spotlights te zetten en er meer over te vertellen. Of liever andersom: een spotlight op de tafel. Ze wegen namelijk best wat. Pak een stoel, we vertellen je meer en maken De week van de Circulaire Economie zo ook voor jou interessant!
.Gymvloer tafel: van 40 jaar oude sportvloer naar unieke massief houten tafel
De gymvloer tafel is ontworpen vanuit een passie voor mooie dingen en een circulair oogpunt. ‘Hoe kunnen we materialen die niet meer gebruikt worden of zelfs klaar zijn voor de stort tóch nog een nieuw leven geven?’ Dat is al een mooi proces bij het recyclen van spijkerbroeken, klassieke bankierspakken en legerkleding, laat staan bij een 40 jaar oude sportvloer. Als er een oude sportschool of gymzaal wordt gesloopt waar nog een vloer in ligt, worden we enthousiast. Ter plekke wordt de vloer in meerdere panelen gezaagd en opgeslagen. Het mooie aan de gymvloeren van vroeger is dat het ook echt massief tropisch hout is. Dat geeft een huis een industriële, sportieve én unieke sfeer. Het geeft je huis een verhaal.
Zullen we er een leuk weetje in gooien? Bij de eerste gymvloer die er ooit uit is gehaald, hebben ze de verloren trouwring van een oude trainer teruggevonden. Die was al hij al zo’n 20 jaar kwijt!
.Het leuke? Je kunt jouw deel van de gymvloer zelf kiezen
Zo’n gymvloer heeft verschillende gekleurde lijnen. Nog een weetje! Die lijnen hebben nog een betekenis ook. Heb je vroeger veel gebasketbald? Dan kun je ‘s ochtends ontbijten aan (een deel van) de bucket of met een kop koffie aan de driepuntslijn opscheppen over de punten die je vroeger scoorde. Nog trauma’s van de shuttle run of ‘piepjestest’? Dan adviseren we de achterlijn die je net niet op tijd haalde achterwege te laten. Dat houdt zo’n etentje toch leuk. Zonder gekheid: we vinden het een eer om onze gymvloer tafel in verschillende interieurs en verhalen terug te zien. Wat is jouw verhaal?
.Stel je eigen gymvloer tafel samen
We verdiepten ons in de betekenis van alle lijnen en dus adviseren we je graag in een mooie keuze! Op onze plattegronden van de gymvloeren kun je je eigen paneel uitzoeken, je keuze voor een eet- of salontafel maken en kiezen uit een hoekig of recht onderstel van warmgewalst staal met diverse kleuren poedercoating. Wie zei dat op de sportvloer afspreken niet gezellig is? Dat dat ook duurzaam en in het teken van de circulaire economie kan, vinden we heel mooi meegenomen.
.Anything but ordinary.